Skip to content

Werkwijze

Eerste idee

U heeft als initiatiefnemer het idee om te gaan bouwen, maar wat is de haalbaarheid van uw bouwplan eigenlijk? In de eerste plaats kunnen wij voor u bekijken wat uw mogelijkheden zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • wat zegt het bestemmingsplan?
  • wat is de maximale bebouwingsoppervlakte?
  • wat is de maximale bouwhoogte?
  • wat zegt het bouwbesluit?
  • Wat zegt de gemeente?
  • Wat zijn de kosten?
  • Keuze materialen?

Ontwerp

Op basis van de bovenstaande gegevens kunnen wij overgaan tot het maken van een passend schetsontwerp. Aan de hand van dit ontwerp komen wij in overleg met u tot een definitief ontwerp. Het definitieve ontwerp wordt vervolgens door ons tot in detail uitgewerkt tot een bestektekening en/of (omgevingsvergunning) aanvraagtekening.

 

buro wietze dijkstra Terherne

 

 

 

 

Knipsel2

 

 

Bouwkosten

Aan de hand van eerder genoemde bestektekening en een eventueel te maken bouwkundig bestek kunnen wij u een duidelijk overzicht van de bouwkosten geven.

Keuze aannemer

U bent vrij in het kiezen van een aannemer of bouwondernemer.  Met behulp van de door ons gemaakte tekeningen kunnen er verschillende bouwondernemers benadered worden voor een prijsopgave/offerte, al dan niet door middel van een aanbesteding.

Omgevingsvergunning

De vele regels, wetten en eisen die tegenwoordig aan een aanvraag omgevingsvergunning (voorheen bouwaanvraag) worden gesteld, zorgen er voor dat het aanvragen van vergunningen een complexe en lange procedure kan zijn. Door onze kennis en ervaring weten wij wat voor eisen de gemeenten aan een aanvraag stelt, en kunnen we de aanvraag omgevingsvergunning compleet voor u verzorgen.

Bouwbegeleiding

Om het bouwproces goed, en naar uw wens te laten verlopen, kunnen wij tijdens de het bouwen toezicht houden op de voortgang en uitvoering van het bouwproject. Samen met u en de aannemer wordt er op deze manier zorg gedragen voor een optimaal resultaat. Vragen, en eventueel in werk ontstane problemen kunnen op deze manier snel worden opgelost.

Kosten

Kosten zijn in overleg, wij kunnen natuurlijk geheel vrijblijvende een offerte voor u maken. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.